Bahan-bahan:
1 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan susu segar
2 camca besar margerin
2 camca besar gula 6 camca teh baking powder
secubit garam
bahan tambahan oleh saya sendiri:
1-2 cawan pisang lenyek
Cara-caranya:
1.Ayak tepung dengan baking powder
2. Pukul telur hingga kembang
3. Masukkan gula & pukul lagi
4. Masukkan semua bahan kecuali margerin dan gaul/pukul hingga basah rata (jangan dipukul keterlaluan)
5. Panaskan kuali leper & sapukan margerin
6. Curahkan 1/2 cawan adunan
7. Apabila keluar buih, balikkan.
6. biarkan hingga kekuningan.
2. Pukul telur hingga kembang
3. Masukkan gula & pukul lagi
4. Masukkan semua bahan kecuali margerin dan gaul/pukul hingga basah rata (jangan dipukul keterlaluan)
5. Panaskan kuali leper & sapukan margerin
6. Curahkan 1/2 cawan adunan
7. Apabila keluar buih, balikkan.
6. biarkan hingga kekuningan.
~SELAMAT MENCUBA~
No comments:
Post a Comment